1. Wziąć jeden KRS. Oczyścić z błota, obmyć pod bieżącą wodą. Ubić na kotlety. Posolić, popieprzyć, natrzeć bazylią, nakryć i odstawić do lodówki do skruszenia (kilka dni).
2. Stłuc kilka klanów sędziowskich. Rozbić trzepaczką aż zostanie sama piana.
3. Obrać korporacje prawnicze, pokroić w plasterki.
4. Ustawę zeszkliwić na patelni.
5. Wyjąć kotlety z KRSu. Włożyć do garna, dodać pół kostki masła. Jak ktoś woli smalec - może być.
6. Dusić pod przykryciem 2 dni.
7. Dodać pokrojone korporacje i ustawę. Wymieszać dokładnie. Zalać spirytusem (szklanka)
8. Dodać pianę z klanów sędziowskich.
9. Dusić przez 30 minut.
10. Podawać po ostygnięciu. NA ZIMNO!
Komentarze